DPH 2024

01.01.1970 00:00
Kategorie: Daň z přidané hodnotyKnihy

2 444 

Představujeme vám knihu k DPH, která obsahuje veškerou problematiku, kterou je potřeba umět k úspěšnému zdolání zkoušek na daňového poradce. Kniha se hodí i do praxe, jelikož obsahuje přes 50 přehledů, tabulek a vychytávek, které vám usnadní život. Kniha je zpracována tak, aby splňovala aktuální náročné požadavky Komory daňových poradců, které jsou kladeny na uchazeče o tuto profesi. Autorem této knihy je Stanislav Suchan. Kniha obsahuje přehledné tabulky, komplexní příklady a přes 100 teoretických otázek.

Příběh knihy

Dle mého názoru je DPH tou nejtěžší daní z celého daňového systému. To byl i důvod, proč jsem napsání této knihy tak odkládal. Knihu na DPH jsem psal celé 2 roky. Byla to neskutečná dřina. Možná si říkáte, proč píšu knihu na DPH, když zrovna na tuto daň existuje na trhu plno publikací. Kupte si moji knihu a poté pochopíte, proč jsem ji psal. Je to úplně něco jiného. Kdyby na trhu byla publikace, která by splňovala moje náročné požadavky na knihu, tak bych ji určitě nepsal.

Knihu jsem v prvé řadě psal pro sebe, jelikož v rámci praxe dostávám nejvíce dotazů právě na DPH. Psal jsem ji tak, abych vše v knize rychle našel, a proto jsem se snažil vymyslet plno přehledů, schémat, tabulek, které usnadní život nejen mě, ale hlavně vám v praxi i u zkoušek na daňového poradce. Věřím, že tato kniha bude to nejlepší, co jsem zatím ve své publikační činnosti vydal, a to myslím zcela vážně i se vší pokorou, kterou mám. 

Upřímně jsem se velmi DPH bál, jelikož to byla daň, kterou jsem nechápal. Zjistil jsem totiž, že experti na DPH už „nevidí“ ty základní souvislosti, které jsem potřeboval pochopit a pojmout, abych vstřebal celý koncept DPH. A to je to, co si myslím, že se mi v knize povedlo. Po přečtení pochopíte koncept DPH a řeknete si „aha, tak to není zas tak těžké“. Sice jsem u zkoušek na KDP získal z dílčí části na DPH 26/27 bodů, ale to je jen kvůli mé paměti, kdy jsem se dost věcí naučil nazpaměť a nechápal jsem souvislosti. Po velmi velké dřině, kdy jsem četl zákon, komentáře, judikáty, KOOV, články, jsem konečně přišel na klíč k úspěchu a velmi rád jej budu sdílet.

Moc se těším na vaši zpětnou vazbu a reakci, jelikož jsem si opravdu dal velmi záležet. Věřím, že se úspěšnost u KDP zvýší a DPH již nebude takovým strašákem. Dále vím, že kniha bude velkým nápomocníkem v praxi, jelikož z té jsem hlavně vycházel.

Náhled knihy zde: náhled
ISBN: 978-80-909090-8-3
Autor: Ing. et Ing. Stanislav Suchan, MSc., MBA, CA, daňový poradce, certifikovaný účetní
Rok vydání: 2024 (právní stav k 1. 7. 2024), 1. vydání
Počet stran: 399
Vazba: kroužková, formát: A4

Objednávky obvykle vyřizujeme do 5 pracovních dnů od zaplacení. Prosíme o trpělivost. 

Knihu revidovaly dvě daňové poradkyně a zde je jejich zpětná vazba:

„Ve světe daní považuji DPH za jednu z nejtěžších disciplín. V praxi existuje tolik proměnných že je lehké ztratit se v zákoně o přidané hodnotě a je potřeba DPH studovat z více zdrojů. Nyní konečně přichází na trh kniha, která srozumitelnou cestou popisuje všechna úskalí DPH. Je to právě Standův jedinečný rukopis, díky kterému dokáže zdánlivě obtížné téma uchopit a popsat srozumitelně a lidsky, bez zbytečně matoucího odborného slangu. Obrovskou výhodou je velké množství příkladů, na kterých demonstruje každou jednotlivou problematiku DPH. Kniha je komplexní, ale zároveň logicky rozdělená na jednotlivá témata, a tak je velmi jednoduché se v ní orientovat. Tato kniha je zkrátka určena nejen pro ty, kdo se připravují na zkoušky na daňového poradce, ale v praxi ji využijí také daňový poradci, účetní, podnikatelé a každý, kdo potřebuje porozumět problematice DPH v praxi.“

Ing. Lucie Ziebová, daňová poradkyně č. 6066

Varianta

Tištěná kniha + E-book, E-book

Přihlášení

Registrovat se

Vaše osobní údaje budou použity k podpoře vašich zkušeností s tímto webem, ke správě přístupu k vašemu účtu a k dalším účelům popsaným v sekci ochrana osobních údajů.

Registrace

Vaše osobní údaje budou použity k podpoře vašich zkušeností s tímto webem, ke správě přístupu k vašemu účtu a k dalším účelům popsaným v sekci ochrana osobních údajů.